Facebook zárt csoportunk

facebook

Gyertyagyújtás és történet elhelyezés
Kedves Látogató!

Történetet és gyertyagyújtási kérést
az angyalokszulei(kukac)gmail.com ra lehet küldeni!
Hornyákné K. Erzsébet szerkesztő,admin
Történetek

Spontán vetélésekért felelős gén? (PAN)

Osztrák kutatóknak sikerült azonosítaniuk egy gént, amely az ismételt és azonosítható ok nélküli spontán vetélésekért lehet felelős.

Kutatási eredményeikről az európai humán reprodukciós és embriológiai társaság Human Reproduction folyóiratának augusztusi számában számoltak be. A ismétlődő spontán vetélés, vagyis legalább három vetélés a terhesség 20. hete elott, a nők 0,5-2 százalékánál fordul elő – mutat rá a bécsi egyetem professzora, Clemens Tempfer.

Az ismétlődő spontán abortuszok gyakorisága hatvan százalékkal nagyobb azoknál a nőknél, akiknél kimutatható a NOS gén egy különleges változata, a NOS3 – állapította meg a vizsgálat, amelybe 105 ismétlődő vetélésektől szenvedő asszonyt vontak be.
A kontrollcsoport 91 olyan már változó korban lévő nőből állt, aki legalább két gyereket szült.

A klinikailag már kimutatott terhességek 15-20 százaléka végződik abortusszal – állítják a kutatók. Az idő előtti vetélés kockázata jóval nagyobb a terhesség elején. “A vérből és a vizeletből már kimutatható, de klinikailag még nem igazolható terhességek nagy része vetéléssel végződik, amit legtöbbször a havi vérzés késésének vélünk – mondta Tempfer.

MTI , 2001. aug. 22.

Hozzászólások lezárva!

Történetek
?>