Facebook zárt csoportunk

facebook

Gyertyagyújtás és történet elhelyezés
Kedves Látogató!

Történetet és gyertyagyújtási kérést
az angyalokszulei(kukac)gmail.com ra lehet küldeni!
Hornyákné K. Erzsébet szerkesztő,admin
Történetek

Maja története

Maja 2004. március közepén fogant. A várandóság első 24 hete nyugodtan telt. Akkor mi, kíváncsi elsőgyerekes szülőjelöltekként elmentünk 4D UH-ra. Az orvos nagyon kedves volt, elmondta, hogy kislányunk lesz, amit valahol mélyen az első pillanattól éreztem. Megjegyezte, hogy kicsit több a magzatvíz az átlagosnál, amit nem ártana kivizsgáltatni.

Saját orvosom javaslatára bejelentkeztünk a Bp.-i Nőgyógyászati Klinikára. Ott elvégezték a szükséges UH-vizsgálatot, vért vettek, majd megállapították, hogy semmi rendkívüli nem történt. Hazaküldtek, hogy csináltassak terheléses cukorvizsgálatot, mivel a magas cukorszint is emelheti a magzatvíz mennyiségét. Kontrollra újra visszahívtak. Mivel a cukorszint valóban enyhén emelkedett volt, ezért ennek rovására írták a víztöbbletet. Biztonsági okokból még háromszor felrendeltek UH-vizsgálatra. Ezek eredményei mindig ugyanazok voltak. Anyuka nyugodtan megszülheti, egészséges a baba.

2004. december 8-án (a szeplőtlen fogantatás napján) hosszú vajúdás után világra is jött Maja a maga 3100 grammjával és 49 centijével. Gyönyörű formás baba volt, aki ez első perctől úgy szopizott mintha mindig is ezt csinálta volna.

Néhány napos kórházi tartózkodás után az orvos azzal engedett ki a kórházból, hogy a kislánynak az átlagosnál kicsit kisebb a feje, lehet hogy gond lesz vele, ezért 6 hét múlva feltétlenül jöjjünk vissza neurológiai kontrollra.

Maja nagyon szépen fejlődött, az első hónapban 1 kg-t hízott és 9 centit nőtt. Kézben nem nagyon szeretett lenni, sokat feszítette magát.

6 hét múlva visszamentünk a neurológia kontrollra, ahol az orvos nem volt túl elégedett a produkciójával és figyelemzavarra gyanakodott. Időpontot kaptunk egy gyermekpszichológushoz. Az előjegyzett napon Maja elkezdett nagyon furcsán viselkedni: mosolygott de közben nem nagyon volt tudatánál. Epilepsziára gyanakodtam, és azonnal elvittem az ideggyógyászhoz. Sajnos a vizsgálatok megerősítették ezt az állapotot. Ezenkívül felmerült, hogy van egy bizonyos anyagcsere betegsége is. További vizsgálatok megerősítették, hogy a mi gyönyörű kislányunk bizony nagyon beteg.

Úgynevezett „sima aggyal” született, azaz nem fejlődtek ki megfelelően az agytekervényei.

Az anyagcsere betegség miatt speciális fehérjeszegény diétára állították.

Sajnos túl sok információt nem kaptunk, mire számíthatunk a jövőben. Csináltuk a diétát, a gyógytornát és próbáltunk mindent megtenni, hogy Maja szépen fejlődjön. 5 hónaposan újra elkezdett görcsölni, melyet ezúttal 5 héten keresztül nem tudtak leállítani. Miután hazajöttünk a kórházból, az addig jó étvággyal evő gyerek, alig akart enni. Gyógytornák hatására 10 hónapos korában megtanult megfordulni, ami hatalmas öröm volt nekünk. Sajnos kb. ezzel egyidőben összeszedett valami megfázást is. Gyerekorvosa kezelgette-kezelgette, de sajnos 2 hónap után súlyos tüdőgyulladással kerültünk újra kórházba. Innentől elég gyakran kialakult nála a tüdőgyulladás, ezért néhány havonta újra meglátogattuk a gyerekintézményeket. A tüdőgyulladás következtében etetése a korábbinál is nehezebbé vált. Voltak jobb és rosszabb napjaink. Sokat hányt.

2006. júliusában sajnos visszanyelte a saját váladékát, ami miatt nagyon rossz állapotba került. 11 napig lélegeztetőgépen volt, de újraéleszteni se előtte se utána nem kellett. Hatalmas élni akarása végül győzedelmeskedett és hamarosan újra otthon voltunk. Ezután nagyon sokáig a szokásos gyerekkori megfázásokon kívül nem voltak problémáink. Elkezdtük a speciális, az ő igényeinek megfelelő óvodát, ahová nagyon szeretett járni.

2008. januárjában valami bőrbetegség alakult ki nála, amivel 1 hónapja kezelték, amikor újra tüdőgyulladása lett. Sajnos a helyi kórházban orvoshiány miatt nem tudták fogadni, ezért újra Pestre az I. Gyerekklinikára kerültünk. Itt 2,5 héten keresztül kezelték. Állapota szépen javult. Tüdőgyulladásából meggyógyult, és kiderült hogy a bőrbetegség nem más, mint a legsúlyosabb gyógyszerallergia, melyet az egyik epilepszia elleni gyógyszere okoz. Gyógyszer elhagyása után bőre látványosan szebbé vált. Már láttuk az alagút végét és reméltük, hogy a húsvét az utolsó ünnep, amit kórházban töltünk. Tudtuk, hogy Majácska az elmúlt 3 évben rengeteg fájdalmat átélt, és megfogadtuk, ha nem bírja tovább és menni akar, akkor elengedjük. Az alapbetegségei miatt életkilátásai eléggé korlátozottak voltak és soha nem tudhattuk, mikor jön el a perc, amikor elhagy minket.

A halála előtti napon nagyon aluszékony volt, de mindenki betudta az epilepszia ellen adott nyugtatónak. Mikor másnap sem volt ébren már nagyon gyanús volt. Teste lehűlt és nem reagált az ingerekre. Miután jeleztem az orvosoknak, azonnal intenzívre vitték. Ott megpróbálták felmelegíteni, illetve kideríteni, hogy mi okozza nála a kómaszerű állapotot.

Megállapították, hogy az anyagcsere betegsége miatt nagyon magas az ammóniaszintje és ez okozza a jelenlegi állapotát, valamint a lehűlés miatt a szíve nem bírja megfelelően keringetni a vért. Miután ezek kiderültek, azonnal elkezdték a megfelelő kezelést.

Időközben apukája is felért a kórházba, ahol végre beengedtek minket is hozzá. Ő mintha meg akart volna nyugtatni minket, kicsit magához tért. Az orvosok bíztattak, menjünk nyugodtan haza, ma már biztosan nem lesz semmi. Természetesen kértük, hogy változás esetén azonnal értesítsenek minket.

A kórházból hazafelé tartva már a Petőfi hídon csörögni kezdett a telefonom. A kórházból hívtak, mert Majácska szíve hírtelen elkezdett lassulni és mivel nem engedélyeztük nekik az újraélesztést, lehet hogy elhagy minket. Amilyen gyorsan csak tudtunk visszatértünk a kórházba.

Maja azonban nem akarta, hogy vele legyünk az utolsó percben és megszakadjon a szívünk.

Ott feküdt, mint egy igazi angyal. Úgy ment el, ahogy élt: csendben és békében.

Úgy érzem, megtettünk érte mindent, amit lehetett. Nem volt jogunk meghosszabbítani a szenvedéseit. Tudtuk, ha menni akar, akkor hagyni kell. Belefáradt a 3 évig tartó küzdelembe.

Szülőként a lehető legtöbb volt, amit adhattunk, hogy elengedtük Őt.

Maja 2008. március 20-án (Nagycsütörtökön) 21 óra 45-kor örökre angyallá vált.

Küldetését teljesítette ez a gyönyörű angyal: jobb emberré tett minket.

Hozzászólások lezárva!

Történetek
?>