Facebook zárt csoportunk

facebook

Gyertyagyújtás és történet elhelyezés
Kedves Látogató!

Történetet és gyertyagyújtási kérést
az angyalokszulei(kukac)gmail.com ra lehet küldeni!
Hornyákné K. Erzsébet szerkesztő,admin
Történetek

Fritz Zoltán története

Fritz_Zoltan1Született:1986.október 16.

2006.július 15-én történt velünk a tragédia.

Nagyon szép nap volt, kánikula, a napot a strandon töltöttük, s este 18 órára mentem dolgozni a trauma intenzív osztályra Paksról Szekszárdra (36 km távolság).Pakson lakunk.

Este 22 óra 30 perc körül a kolleganőm szólt, hogy halálos baleset történt a 6 -os úton. Én abban a pillanatban nyúltam a telefonomért, és hívtam Zoltánt, pedig azt tudtam, hogy Ő nem lehet a 6-os úton, mert ők Siófokra indultak bulizni.(mint később kiderült nem a 6-os úton történt a baleset, hanem a 63-as úton) Nem vette fel a telefont, kicsit később próbáltam újra, s egyre idegesebb lettem, mert Zoltán azonnal vissza szokott hívni. Gondoltam nem vette észre, hogy csörög.

Hívtam újra, ekkor már teljesen kétségbe voltam esve, nem vette fel!

Vártam, de közben hívtuk a mentőket, hogy mi történt és kik a sérültek, ők azonban nem tájékoztattak bennünket. Kezdtem “őrjöngeni”! Ekkor csörgött a telefonom, még azt sem néztem meg ki az, csak szóltam, hogy miért nem vetted fel a telefont, de Ő a lányom(akkor 26 éves) volt, aki próbált nyugtatni, hogy ne legyél ideges anya, de a Zoltánék karamboloztak, s ekkor már tudtam, hogy csak Ő lehet az aki ….Mondtam, hogy azonnal gyere le, mert már hozzák be a mentők a sérülteket, s annyit tudattam vele, hogy a Zoltán nem és nem veszi fel a telefont.

Közben a kolléganőm hívta a rendőröket is, hogy többet megtudjunk, de mi már tudtuk, tudtuk amit nem lehet leírni….Szörnyű!

A rendőr a telefonon keresztül mikor megkérdeztem, annyit mondott “részvétem”! Azt hittem ott halok meg! Iszonyatos, nem hittem el,vártam a mentőket, s közben megjött a lányom, akihez alig tudtam szólni, annyit mondtam neki, amit a rendőrök nekem, hogy “azt mondták kislányom, hogy részvétem”! Ő nem értette, mi az, hogy részvétem! Biztos csak a baleset megtörténte miatt, mondták ezt a rendőrök! Különben is, tévednek! Mondta, hogy várjuk meg míg beér a mentő! Nem tudtuk elhinni, hogy ez megtörténjen, ez nem lehet igaz. Közben megjött a mentő a sérültekkel, de Ő ……..nem!

A balesetet egy részeg fiatalember okozta aki 170 km/h-ás sebességgel, BMV-vel áttért a menetirány szerinti bal oldalra, s a Zoltánék autója, sofőrje próbálta az ütközést elkerülni, ezért a kormányt balra kapta, de sajnos a BMV a Zoltánék autójába csapódott, ahol Zoltán ült ( jobb hátsó ülés).Másodperc töredékén múlt az egész, hogy sikerüljön a Zoltán barátjának elkerülnie a tragédiát, részben sikerült, hiszen 4 ember életét megmentette, amit tudott hirtelen reakcióból megtette, csak a fiam nem szállt ki az autóból. A baleset Bikács és Vajta között történt a 63-as úton egy meglehetősen enyhe kanyarban. Egy sziklakert őrzi az ő emlékét ott.

Az nap 11 ember vesztette életét az utakon. Fekete hétvégének hozta ki a statisztika a halálesetek számát tekintve.

Sok disco baleset történik, de ez nem az volt! Ők teljesen ártatlanok, vétlenek voltak, egyetlen hibájuk az volt, hogy elindultak a Balatonra, hogy jól érezzék magukat!

A balesetet okozó fiatalember 3 év 2 hónap börtönbüntetést kapott,(2007.március 6-án született meg az ítélete), de természetesen nincs börtönben, mert miután megtörtént az ítélethirdetés, a tetteinek következményeit nem vállalva, nem vonult be a börtönbe, a hatóság pedig nem találja! Egyszerűen megszökött.

Zoltán nagyon jó gyerek volt, életvidám, dolgos, szerető, tisztelettudó. Annyira szeretett élni, élvezte az életet. Segítőkész. Annyira komoly gondolkodással, hogy sok felnőtt férfinak becsületére válna, ha úgy gondolkodna, ahogy ő gondolkodott. Ha csak azt említem, hogy Ők mindig úgy mentek bulizni, hogy megbeszélték ki a sofőr, s az nem iszik. Nagyon komoly, intelligens baráti körhöz tartozott.

Nehezen lehet megfogalmazni, jellemezni karakterét. Meghatározó egyéniség volt. Akár egy családi ünnep volt, akár egy baráti körön belüli bulin volt, ő volt, aki jókedvet csinált.

Arról már nem is akarok írni milyen érzés egy anyának a gyermeke temetését “szervezni”!Leírhatatlan!

Felfoghatatlan, feldolgozhatatlan s iszonyú fájdalom!

Fritz_Zoltan2

Ha gyertyát szeretnél gyújtani Zoltánért, kattints ide!

Hozzászólások lezárva!

Történetek
?>