Facebook zárt csoportunk

facebook

Gyertyagyújtás és történet elhelyezés
Kedves Látogató!

Történetet és gyertyagyújtási kérést
az angyalokszulei(kukac)gmail.com ra lehet küldeni!
Hornyákné K. Erzsébet szerkesztő,admin
Történetek

Édua története

Hogyan történhet ilyen? Nem is értem. Annyira szeretett volna élni. El kellett volna vetélnem, de megszerettük egymást az első pillanattól kezdve. Ő maradni akart, amíg a kis szíve bírja. És egyszer csak kitépték belőlem, elvették, soha többet nem lehetünk együtt. Soha. 20 hétig tartott a boldogságom a kislányommal, Éduával.

2006. február 14-én, Valentin napon elmentünk férjemmel és kisfiammal, Mórral egy másik orvoshoz. Csak arra voltunk kíváncsiak, tényleg kislány-e a pocaklakóm. Ez lett életünk egyik legborzalmasabb napja. Kedélyesen indult az ultrahangvizsgálat. Az orvos nagyon kedves volt, én fel voltam dobódva, hiszen mindig megnyugtató érzés látni a magzat szívverését, látni, ahogy evickél. Vizsgálat közben az orvos egyszer csak elnémult, és megszűnt a kommunikáció közöttünk. Láttam az arcán, hogy valami nem stimmel. 5 perc néma csend után, megkérdeztem tőle, van-e valami gond, de nem volt hajlandó válaszolni. A férjem közben kiment a kisfiammal a vizsgálóból, mert Mór nagyon nyügös volt. Egyszer csak el kezdte diktálni az orvos az asszisztensnőnek a problémákat. Csak nem volt vége… Forgott velem a világ. Sokk-ként ért, hogy ennyi betegsége van Éduának. És ezt még csak nem is velem közlik, hanem úgy beszélnek a saját babámról, mint egy selejtes tárgyról. Vizsgálat után bőgve próbáltam kérlelni az orvost, magyarázza el, mi ez az egész, de nem akart velem foglalkozni, Pestre irányított minket egy nagyon kedves doktornőhöz, dr. Hajdú Júliához. Utólag átgondolva az orvos szerintem zavarban volt. Nem tudta kezelni a helyzetet, nem tudta hogyan közölje egy 20 hetes kismamával, hogy valószínűleg élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenessége van.

Másnap már Pesten is voltunk. Dr. Hajdú Júlia megvizsgálta Éduát. Nagyon emberséges orvos. Elmagyarázta, hogy mi a baja a kislányunknak: valószínűleg 22-es kromoszóma-rendellenessége van, ami többek között súlyos szívfejlődési rendellenességgel, szellemi fogyatékossággal, a csecsemőmirigy hiányával. jár.  A terhesség megszakítását javasolta, mivel a túlélési esély nagyon minimális. Átirányított minket a genetikára, ahol az orvos elmondta ugyanazt, mint Hajdú doktornő. Elbúcsúztam Éduától, és másnap befeküdtem a SOTE klinikájára. 26 órát vajúdtam, nem akartam megszülni az én kis ficánkámat. Egész végig bocsánatáért esedeztem, és könyörögtem neki, ne ficánkoljon, mert minden rúgásába belehalok. A vajúdás végén már nem élt szegényke. Nagyon fájt a szülés, nem is
nagyon voltam magamnál. A férjem kétségbe esve kérlelt, engedjem el Éduát, mert már megszenvedtem a magamét. Nem voltam képes rá. Könyörögtem, császározzanak meg, annyira féltem attól az élménytől, hogy kibújik. Nem akartak segíteni. Egyszer csak kaptam egy hatalmas nyugtató injekciót, majd egyik orvos felnyúlt kitágított kézzel, és kiemelték az én angyalkámat magzati életének 21. hetében február 17-én 23 óra 15 perckor. Elaltattak, megkapartak. Ébredéskor hazaküldtem a férjemet, hogy gyújtson azonnal gyertyát a kislányunkért.

Már több hónapja nincs velem Édua.  Azt hiszem, elengedtem, most már előre nézek. Remélem, megbocsátott azért, mert olyan kegyetlenül ért véget rövid kis élete. Nem haragszom az orvosokra, akik kegyetlenül bántak velem, akik nem világosítottak fel arról, hogy milyen könyörtelen halált okozok így a kislányomnak. Nem haragszom az emberekre sem már, akik meggondolatlanul nyilatkoztak, akik arra kértek, felejtsem el a történteket, akik azzal akartak vigasztalni, hogy nekem legalább van egy egészséges kisfiam.  Hosszú út volt ez idáig, de sikerült most is felállni, és továbbmenni. Sok mindenre megtanított Édua, megváltoztatta hozzáállásomat a világhoz. Köszönök neki mindent. Köszönöm, hogy engem választott az anyukájának. Soha nem fogom elfelejteni.

Ha gyertyát szeretnél gyújtani Éduáért, kattints ide!

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be a hozzászólás előtt.

Történetek
?>