Facebook zárt csoportunk

facebook

Gyertyagyújtás és történet elhelyezés
Kedves Látogató!

Történetet és gyertyagyújtási kérést
az angyalokszulei(kukac)gmail.com ra lehet küldeni!
Hornyákné K. Erzsébet szerkesztő,admin
Történetek

Dancs Zolika története

1992 novemberében született meg nagyfiam, Tamás. Mivel szerettem volna még babát, gondoltuk 3 év után itt az idő és belevágtunk…37 hetes terhes voltam amikor az orvos közölte, valami nincs rendben a baba keringésével. Kétségbe voltam esve, hiszen egészen addig úgy tudtuk minden a legnagyobb rendben van! Nem volt mit tenni,a szülést megindították,majd a kisfiamat az intenzív újszülött sebészetre szállították. 3 hét után egy nagyon ritka genetikai betegséget diagnosztizáltak nála, egy úgynevezett homozigóta enzimhiányt, amitől besűrűsödtek a testnedvei. Mint kiderült, ez örökletes betegség,mindegyik gyermekem hordozza,ami azt jelenti,ha családot vállalnak,akkor ugyanígy átörökíthetik. Ezt a betegséget gyógyítani nem lehet, így azt mondta az orvos,hogy készüljünk fel a legrosszabbra. Tamás soha nem ismei meg testvérkéjét….6 hetesen a kisfiunk elhunyt… Jött az őrület… Nagy nehezen sikerült kilábalnom a depresszióból, és ismét terhes lettem…!
12 hetesen genetika,majd abortusz. A vizsgálat beteg magzatot igazolt.
Nehéz szívvel de elvettettem… Inkább mint újra eltemetni egy gyereket! Azt már nem bírtam volna ki…
Kb. 1 év után ismét állapotos maradtam… Rettegtem a vizsgálattól. Az eredmény egészséges hordozó kislány volt várható. Megszületett nagylányom, Nikolett.
Pár év után megint gyermeket vártunk,sajnos azt is el kellett vetetni… Akkor úgy gondoltam a megszakítás után, hogy nem lesz több gyerekem… Nem is erőltettem a dolgot, hiszen ott volt 2 szép gyerekem aki “egészséges”! Visszamentem dolgozni és teltek az évek…, éltük a megszokott életünket. Azóta eltelt 12 év,de szívem azért még mindig fáj, ha a sok szenvedésre gondolok.
Tavaly becsúszott egy kis gond….Terhes maradtam….Sok álmatlan éjszaka… Mi legyen?! Megfordult a fejemben,hogy elvetetem…, De annyi kérdés kavargott bennem! Mi van ha egészséges…?Megint genetika,megint 4 hét feszült várakozás… Az eredmény: Egészséges Hordozó Kislány… Képzeljétek, éppen napra pontosan 12 évre rá, 2007 Aug.15.-én megszületett a most 7 hónapos pici lányom,Eszter…
Amit Isten elvett,azt most vissza adta….!!!!A születésnapján mikor ünnepelni kéne,azért ott a fájdalom is,mert mindig eszembe fog jutni,hogy nekem éppen ezen a napon ünnepelné Zoltánom is a születése napját….Így alakult, mintha tudta volna kicsi… valahogy éreztem,hogy éppen azon a napon fogok szülni….Szóval ebből azt akarom kihozni,hogy mi nők erősek vagyunk és soha nem adjuk fel!:))
A kislányom nagyon hasonlít elhunyt Zolikánkra….talán helyette kaptam,hogy enyhüljön a szívem fájdalma…, nem tudom! Ha helyette nem is,de azért valami pótlás lett Eszter az életünkben… Kívánok kitartást mindenkinek, és nagyon sok erőt ahhoz, hogy a fájdalmat el tudja viselni!
A fájdalom enyhül idővel, az emlék örökre megmarad!….

Ha gyertyát szeretnél gyújtani Zolikáért, kattints ide!

Hozzászólások lezárva!

Történetek
?>