Facebook zárt csoportunk

facebook

Gyertyagyújtás és történet elhelyezés
Kedves Látogató!

Történetet és gyertyagyújtási kérést
az angyalokszulei(kukac)gmail.com ra lehet küldeni!
Hornyákné K. Erzsébet szerkesztő,admin
Történetek

Atika Angyalkám története

Pici fiam Atika 6hónapos és három hetes volt amikor Angyalka lett. Úgy ért minket,mint egy villámcsapás…
Első baba várásom volt. A terhesség és a szülés teljesen zökkenőmentes volt. Mint ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Gyönyörűséges baba volt,jól fejlődött,energikus,erős, mindig mosolygós szépséges kisfiú. Egy igazi Angyalka. A hat hónap alatt egyszer sem volt beteg,még csak náthás sem!
Március 26.-án ünnepeltük a féléves szülinapját. Másnap azt vettem észre,hogy az én nem túl jól alvó Angyalkám a megszokottnál többet alszik és a mindig falánk kismanó nem eszik túl sokat. Aznap éjszaka sem akart nagyon enni,pedig ő éjszakánként is evett 2-3óránként. Akkor már kezdtem nagyon aggódni. Délelött szintén csak aludni akart. A körzeti orvost kihívtam,de semmit nem tudott a dologgal kezdeni,mert láza nem volt,nem köhögött,nem folyt az orra,semmi jele a bajnak,de mégis olyan volt mint aki beteg,levert. Azt ajánlotta vigyem be a sürgősségire,mert lehet,hogy vérszegény a baba. Bevittük őt,ott sem láttak külsőre semmi gyanúsat,csak azt,hogy addigra már szaporán lélegzik. Felvették a belgyógyászatra,és egy napra befektették az intenzívre megfigyelésre. A röntgen közben kimutatta,hogy kétoldali vírusos tüdőgyulladása van. Rögtön lélegeztető gépre rakták és altatásban elkezdték a kezelését. A baba hol romló,hol picit javuló tendenciát mutatott,de nem történt érdembeli változás,gyógyulás. 10napja nem gyógyult,akkor elvégeztek egy tüdő szövettant,hátha valami megbújik még a tüdejében ami nem engedi gyógyulni. Egy különleges vérvizsgálatot is elvégeztek rajta. Ekkor derült ki,hogy Veleszületett súlyos kombinált immunhiánya van a babának,amin csak egy csontvelő transzplantáció segítene. Ezért nem tud a pici szervezete küzdeni a vírus ellen. Immunglobulin készítményeket kezdtek el neki adni,ami segíti az immunrendszerét. De minden kezelés hiábavaló volt. Addigra annyira elhatalmasodott rajta a tüdőgyulladás,és a nagy oxigéntámogatás miatt adott különböző ezerféle gyógyszer miatt a keringése is kezdte feladni a szolgálatot. Semmi nem segített már. Április 17.-én amikor reggel bementem hozzá,azzal a hírrel fogadott a főorvosnő,hogy már nem tudnak a picin több terápiát alkalmazni,nem reagál semmire,sőt a szervei is kezdenek összeomlani. Nem tudják már táplálni,a mája megduzzadt,a veséje sem jó. Akkor összeomlottam,mert tudtam,hogy vége mindennek…. A vérnyomása akkor már teljesen lent volt,a keringése bármikor leálhatott. 13órán keresztül álltunk az ágya mellett a kicsi kezét fogva,az a vígaszom,hogy végig altatásban volt,fizikálisan nem érzett semmit.
Közben öleltem,csókoltam ahol értem és egyfolytában beszéltem hozzá,hogy mennyire szeretem,hogy mennyire örülök,hogy én lehettem az anyukája és minket választott. Közben a monitort figyeltük ahogy egyre alacsonyabb a vérnyomása és egyre lassabban ver a pici szíve. Maga volt a pokol,végignéztük ahogy szépen lassan elmegy közülünk. Nagyon erős,kitartó,élni akaró kisfiú volt,velünk akart maradni. Én pedig nem tudtam mást mondani,mint,hogy ne féljen nem lesz semmi baj,most már minden rendben lesz. Büszke vagyok rá,és megígérem,hogy fogunk még találkozni. Akiért ölni is tudtam volna,tehetetlenül kellet végignéznem,ahogy lassan megállt a kicsi szíve,láttam kilehelni a lelkét.
Azóta megállt a világ,végleg megváltozott. Édenkertből a Pokolba kerültem. Én is meghaltam…
Köszönöm,hogy elolvastátok!

Ha gyertyát szeretnél gyújtani Atika Angyalkáért, kattints ide!

Hozzászólások lezárva!

Történetek
?>