Facebook zárt csoportunk

facebook

Gyertyagyújtás és történet elhelyezés
Kedves Látogató!

Történetet és gyertyagyújtási kérést
az angyalokszulei(kukac)gmail.com ra lehet küldeni!
Hornyákné K. Erzsébet szerkesztő,admin
Történetek

Árva Csenge története

Párommal elhatároztuk 2012.nyár végén,hogy eljött az ideje annak, hogy bővítsük az eddig kettő főből álló Árva Családot.
Felkészültünk arra,hogy Szülők lehessünk.
Szeptember elején ki is derült,hogy terhes vagyok. Kissé kavarogtak az érzések bennem,hogy milyen hamar összejött. Egy kisebb pánik lett úrrá rajtam,hogy képes leszek e rá,hogy mindent jól fogok e csinálni Vele kapcsolatban.
De nagyon hamar legyőztem és tudtam,hogy minden rendben lesz. Már nagyon vártam Őt. Álmodozgattam,hogy milyen is lesz,ha már itt lesz velünk.
Mikor kiderült,hogy kislányunk lesz el sem tudom mondani ,milyen boldogság töltött el. Mindenkit felhívtam a családból csak,hogy tudassam,hogy kislányunk lesz… Nagyon boldog voltam…
Növögettünk szépen mindketten,minden vizsgálati eredményem rendben volt. Így nyugodt is voltam. Éreztem,hogy megfelelően mozog,amikortól már mozgásról beszélhetünk.
Egyedül a terheléses cukor eredményem lett 8-as.Amint megtudtam az eredményt diétára fogott a kerületi Védőnőm. Diétázgattam,kerültem minden,olyan dolgot amivel árthatnék a babának. Csak Ő volt fontos a számomra,ekkor már nem is dolgoztam.

Nagyon kis mozgékony baba volt. Folyamatosan nyomon követtük a pici mozgását. Egyszer észre is vettük,azt amikor megfordulhatott.

2013.Január 28.-án este észleltem némi furcsaságot a pici mozgásán. Valahogy nem volt ,olyan aktív a mozgása. Ezt valahogy megérzi egy Anya!
Olyan kis lustának tűnt,de mozgott csak nem ,olyan erőteljesen,mint máskor,de nem hagyott nyugodni a dolog.
Másnap reggel bementem a kórházba a központi Védőnőhöz,aki beutalt a cukrom miatt az illetékes szakrendelésre. De mielőtt elhagytam volna az irodáját megemlítettem neki észrevételemet a baba mozgásával kapcsolatban,erre ő annyit válaszolt,hogy nincs semmi gond figyeljem tovább a mozgást és ha mégsem észlelem,akkor jelentkezzem. Igaz sokan voltak a váróban,de könyörgöm mennyi időt vett volna igénybe az ezzel járó rutin vizsgálat?
Nem hibáztatni szeretném,de lehet hogy most nem itt ezen az oldalon kellene megosztanom a kislányom történetét.
Ez a pár mondat,amivel igyekezett ‘megnyugtatni’,nálam nem járt sikerrel. Felhívtam a kerületi védőnőmet,aki nagyon készségesen sietett hozzám,hogy megnyugtasson és megbizonyosodjunk a baba mozgásáról.
És ekkor kezdődött a mi szörnyűséges történetünk. Nem talált szívhangot… De igyekezett megnyugtatni,hogy minden rendben lesz és arra kért keressem fel a nőgyógyászomat.
Párommal elmentünk az orvosomhoz,aki már nem tudott nyugtató szavakat mondani számunkra… Azonnal beküldött a kórházba,oda ahol aznap már voltam…
Az ügyeletes orvos is megnézte a pici szívhangját,de ő sem találta. Míg be nem értünk a kórházba,addig még volt bennem is remény,hogy ez nem történhet meg Velünk.
Neki élnie kell!!!Ő a mi kislányunk!!!
De sajnos nem így történt. Bent maradtam a kórházban,ahol 31.-én meg kellett szülnöm a 26 hetes 760g és 33 cm-el született,élettelen kislányomat. Aki Angyalnak született!!
Borzasztó volt a tudat,hogy nélküle kell kilépnem a szülőszobáról és elhagynom a kórházat. Hogy soha nem tudom átölelni, simogatni, tanítani, becézgetni.

Kimondhatatlan fájdalmat éreztem és érzek most is!!! Minden álmom szertefoszlott!!! Olyan üresnek érzem magam!
Hogy lehet ezt túlélni? Teszem fel a kérdést nap mint nap.
A bennem lévő millió kérdésre a választ már nem keresem,mert itt a földön nincs rá magyarázat. Így nem maradt más nekünk,mint az elfogadás és a gyász. A Családtagok és a  környezetemben élők próbálnak vigasztalni. Fiatal vagy még. Lesz még gyereked,hidd el…Stb. De ez jelen pillanatban nem vigasztal.

Senki sem tudja pótolni azt az űrt,amit  a mi kis Csengénk hagyott maga után ,aki első gyermekünk lett volna!
Nagyon sokat gondolok rá nap,mint nap! Ő mindig velem lesz és az én kicsi Csengém marad,aki már csak  fentről vigyáz ránk.

Mindig szeretni fogunk:Anya és Apa

Ha gyertyát szeretnél gyújtani Csengéért, kattints ide!

Hozzászólások lezárva!

Történetek
?>